Sastojci:
tijesto:
- ca. 600 g brasna
- 40 g svjezeg kvasca
- 300 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- so
- 350 g fasiranog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 svjeza paprika
- 1 paradajz
- persun
- so, vegeta, paprika, biber
- ko voli moze dodati ljute papricice
- 50 ml ulja
Rastopite kvasac u malo mlijeka. Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko. Zamijesite tijesto sa svim sastojcima. Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna. Ostavite da stane 1 sat. Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso. Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min. Od tijesta napravite 12 kolacica. Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze. Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta. Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve. U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja. Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane. Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu.
0 komentari:
Objavi komentar