
Sastojci
- 5 komada pilecih prsa
- 2 male kasike soli
- 1/4 male kasike bibera
- 1/4 male kasike ljute paprike
- 1 mala kasika bijelog luka u prahu
- 1 mala kasika crvene paprike
- 2 kasike majoneze
- 2 kasike kiselog vrhnja
- 2 kasike parmezana
- 1.5 solja krusnih mrvica
- 2 male kasike kukuruznog brasna
- 100 ml ulja
Priprema:
1
Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaci jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.
2
Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomijesati da se sve sjedini.
3
Zdjelu zatvoriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.
4
Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brasnom(kukuruzno brasno se stavlja da se meso ne zaljepi za tepsiju)i ostaviti na stranu.
5
Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.
6
Kada smo utrosili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
7
Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar