
Sastojci:
Za testo:
- 300 g brasna
- 3 zumanca
- malo soli
- naribana limunova kora
- oko 1 dl mleka
- 20 g kvasca
- 100 g maslaca
- 100 g secera
- 1 vanilin secer
Preliv:
- 1 dl mleka
- 1 kasika secera
Priprema:
1.
Od gore navedenih sastojaka zamesiti testo sa pripremljenim kvascem i ostaviti da odmara 20 minuta.
2.
Razviti koru debljine 0, 5, cm (oko 35×35 cm), pa preko cele povrsine namazati filom od umucenog maslaca i secera.
3.
Zaviti kao rolat i seci na 4 cm duge komade.
4.
Staviti ruzice na podmazan pleh ali paziti da se ne dodiruju.
5.
Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 30 minuta.
6.
Pre kraja pecenja, staviti da provri mleko i secer, pa jos toplo preliti preko svake ruzice. Zapeci jos malo.
0 komentari:
Objavi komentar