
Sastojci:
- 2-3 dana stari kruh koliko stane na pleh
- 1 jaje
- 15 dag šunke
- malo pršuta (po želji)
- 10 dag sira, najbolje tilzita jer nije jako mastan
- 1 čašica jogurta
- 1 žlica vrhnja (po želji)
- žličica Vegete
- malo soli
- origano
- peršun
- malo mlijeka za kruh (pola dubokog tanjura za juhu)
Upalite pećnicu na 200*C Pomiješajte sve sastojke osim mlijeka. Namastite pleh i kriške kruha s jedne strane lagano umočite u mlijeko. Tu polovicu stavite s donje strane. Filu ravnomjerno raspodijelite na sve kriške i stavite peći 10ak minuta, dok se jaja ne ispeku.
Posluživanje:
Najbolje je jesti vruće premda su i hladni fini, uz jogurt za večeru ili doručak ili same, a mi ih znamo jesti kao prilog mahunama, tikvicama i ostalim čušpajzima. Ne moram naglasiti da to nestane u roku od 15 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar