Sastojci:
- 1 kolač
- 1 čokoladni preslikač
- Glazura
Čokoladni transferi ili preslikači za čokoladu su tanke plastične folije sa različitim dezenima koje služe za “oslikavanje” čokoladnih ograda za torte, čokoladnih ukrasa ili glazura. Sami dezeni na folijama su izrađeni od obojene kakao mase. Ovde već ima napisan postupak kako se pravi čokoladna ograda ukrašena preslikačima. Čokoladni preslikači se ne kupuju (za sad) u običnim prodavnicama, a ne mogu se naći ni u prodavnicama poslastičarske opreme. Bar ne u Srbiji, a kako sam videla po komentarima ni u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije se mogu poručiti preko interneta (tako ih ja nabavljam). U Hrvatskoj se mogu naći u Dora uslugama i u dućanu “Sve i svašta” u Gornjem Stupniku. Pročitala sam i da ih prodaje tvrtka “Tarik” iz Kastava. Hvala svima na dojavama!!!
Možda neko od vas zna gde se još mogu nabaviti. Kolač ohladiti u frižideru. Pripremiti glazuru od čokolade. Glazura nakon hlađenja mora biti čvrsta. Ja je uvek pravim po ovom receptu.
0 komentari:
Objavi komentar