• Početna stranica
  • TwitterFacebookGoogle PlusInstagramRSS FeedEmail

Recepti za savrsena jela

  • Početna stranica

utorak, 7. veljače 2017.

Home » » KROMPIR VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT MI JE PUN POGODAK

KROMPIR VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT MI JE PUN POGODAK

Unknown13:40 Nema komentara


Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 60gr putera
  • 3 kašike ribanog parmezana
  • so, biber
  • šaka svežeg peršuna
Priprema:
1.
Krompir oljuštiti i sa jedne (predviđene donje) strane odseći tanak sloj kako bi krompir mogli ravno da polegnemo. Potom sa gornje strane uzdužno zaseći krompir do 3/4 visine u razmaku od nekih 5mm. Savet je da  krompir probodete drvenim štapićem po dužini te tako bez problema da zasecate nožem a da ne presečete krompir do kraja. Kad završite zasecanje izvučete štapić i imate savršeno zasečen krompir :)
2.
Ugrejte rernu na 220C. Premažite tepsiju puterom, poređajte zasečen krompir koji ćete posoliti (i pobiberiti) po ukusu, te sa rastopljenim puterom premažite sve krompire tako da maslaca ode i u zasečene delove krompira. Krompir se peče oko 40-45min.
3.
Krompir izvaditi i posuti sa 3 kašike parmezana, pa vratiti da se dopeče dok ne porumeni (još 10-ak minuta).

Posluživanje:

Gotov krompir služiti kao topli prilog uz meso posut svežim peršunom.



Share:
Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Dijeli na XPodijeli na usluzi Facebook
← Noviji post Stariji postovi → Početna stranica

0 komentari:

Objavi komentar

About

  • Popular
  • Tags
  • Blog Archives
Pokreće Blogger.
 
Copyright © Recepti za savrsena jela | Powered by Blogger
Design by FlexiThemes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Rapid Domain Search