Nemam reci so koje bi opisala ove predivne peciva,od gore i dole krckave a sredina mekana ko dusa....
Sastojci:
- 500ml mleka
- 2 jaja
- 2 kasike secer
- 4 kasikica soli
- 4 k.ulje
- 1 kvasac
- 1kg brasno
- 120g margarina
- 1/2 saljica ulje (od kafe)
- sira
1.
Zamesite testo od mleka,jaja,so,secer,kvasac,ulje i brasna.Ostavite da testo odmori 10min dok pripremite pleh u kojem ce te ih peci (malo nauljite ga)
2.
Testo podelite na 25 loptica (sarajlija).
Svaku lopticu zasucite sa rukom i zavijte u puzica (ko na slici) stavljajte u pleh .(dovoljan je jedan pleh za sve da stanu)
3.
U sredinu stavite po parcense sira ,spinat i dr.
Kad su gotove pokrijte i ostavite da otstoje 1h 30min(jedan sat i trideset minuta ali ne u mnogo toplu prostorijur
4.
Rernu zagrejte.
Otopite pola margarina sa pola salice ulje i prelijte gotove sarajlije.Stavite da se peku
5.
Kad porumene izvadite gotove su.
0 komentari:
Objavi komentar