SASTOJCI:
Za kuglof
- 125 g maslaca
- 150 g šećera
- 150 ml mlijeka
- 100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
- 20 g Kakaa u prahu Dolcela
- 1 Prašak za pecivo Dolcela
- 2 jaja
- Za glazuru
- 40 g maslaca
- 100 g čokolade
Za kuglof:
Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo. Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
Za glazuru:
Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi. Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa. Kolač ohladite, narežite i poslužite. Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar