Sastojci:
- 500 gr kora za pitu
- 300 gr sira
- 2 jajeta
- ulje
- so
- paketić kvasca
- malo šećera
- so
- 3 jajeta
- 4 šoljice mlijeka
- 2 šoljice ulja
- 22 kašike mekog brašna
Premaz za kore:
1.
U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem. Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke.
Fil od sira:
1.
Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti. Staviti koru i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati. Na treću koru staviti fil od sira. Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.
0 komentari:
Objavi komentar