
Sastojci:
- 1/2 l jogurta
- 60 gr želatina
- 200 gr majoneza
- 1-2 kom kuhana jajeta
- 100 gr šunke
- 2 kom kuhane mrkve
- 2-4 kom kiselih krastavaca
- malo svježeg peršuna
- soli
Priprema:
1.
Grijati jogurt i želatin dok se želatin sav ne rastopi ( nemojte dozvoliti da provri).
2.
U toplu masu dodati majonez i malo soli dobro umutiti mikserom.
3.
Dodati sitno sjeckane: jaja, mrkvu, šunku i krastavce.
4.
Modlu nakvasiti hladnom vodom posuti sitno sjeckanim peršunom i izliti masu.
5.
Ostaviti u frižider da se stegne pa sutra servirati po želji.
Posluživanje:
Ja nisam stavljala peršun. Umjesto želatina stavljala sam agar-agar (želatin biljnog porjekla, čini mi se da se pravi od morskih algi) kojeg možete sigurno naći u boljim makrobiotičkim radnjama.
0 komentari:
Objavi komentar