
Potrebno je:
- 5 svinjskih krmenadli
- so, mleveni biber
- Za marinadu:
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike ulja
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- 1/2 dcl jabukovog sirćeta
- 2 prstohvata ruzmarina
- 1 kašika smedjeg šećera
- 1/ dcl vode
Priprema:
Krmenadle odvojiti od kosti, istući tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. Sastojke za marinadu pomešati, krmenadle uvaljivati u marinadu sa obe strane i redjati u posudu za pečenje. Preostalu marinadu preliti po krmenadlama i ostaviti da stane 30 minuta. Peći na 200 stepeni 15 minuta, prevrnuti ih na drugu stranu i peći još 15 minuta. Služiti uz pire krompir ili kao ja uz kuvanu rižu i tikvu.
0 komentari:
Objavi komentar