
Ovo je jedna od onih bebecih torti koje svi vole. Brzo se napravi i moze se jesti istog dana.
Sastojci
KORA
- 6 kom belanaca
- 6 kasika secera
- 6 kasika brasna
- 2 dl mleka
- 2 kasike secera
FIL:
- 250gr margarina
- 250gr secera u prahu
- 2 kom kisele pavlake
- 300gr mlevenog keksa ili oraha
- 2 kom slaga
Umutiti belanca, secer i brasno i staviti u podmazan pleh da se pece na 180 stepeni.Kad dobije blago zuckastu boju kora je pecena (15-20min zavisi od rerne). Kad se kora ohladi ,izbockati je viljuskom i odvojiti krajeve od tepsije.Staviti mleko i secer da zavri i preliti hladnu koru.Sacekati da upije.
Umutiti dobro margarin ,secer u prahu, dve pavlake i keks.Sto se duze muti fil bude lepsi,vazdusastiji ali je sasvim dovoljno i 5-10min.
Po originalnom receptu u fil ide i 6 zumanaca ali ja ih ne stavljam.
Nafilovati koru i odgore staviti dva umucena slaga.
Posluživanje
Ako vam se bas zuri stavite tortu na pola sata, sat u zamrzivac i bice kao da ste je juce pravili 😉
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar