
Sastojci:
- 200 gr blanširanog badema
- 30 gr kokosovog brašna
- mrvica soli
- 5-6 kašika meda
- malo ekstrakta vanile
- 1/2 limuna (sok i narendana korica)
- 60 gr kokosovog ulja (ne mora)
- + malo kokosa za posipanje kocki
Samleti badem i pomešati ga sa kokosovim brašnom i mrvicom soli. U to dodati med, ekstrakt vanile, kao i sok i narendanu koricu limuna. Dobro promešati. Dodati i kokosovo ulje (ja nisam, jer ga nisam imala, a smesa mi se lepo povezala jer sam malo izgnječila badem i kokos koji su pustili masnoću i sve je bilo fino i kompaktno). Masu rastanjiti u plićoj posudi obloženoj providnom folijom na debljinu od 2 cm i ostaviti da se dobro ohladi. Ohlađenu masu prevrnuti naopačke na tacnu i skinuti foliju. Posuti kokosom, iseći na kocke i poslužiti.
0 komentari:
Objavi komentar