• Početna stranica
  • TwitterFacebookGoogle PlusInstagramRSS FeedEmail

Recepti za savrsena jela

  • Početna stranica

petak, 16. prosinca 2016.

Home » » NAJLJEPŠI KEKSIĆI CVJETOVI BRZO SE NAPRAVE SA FILOM PO ŽELJI

NAJLJEPŠI KEKSIĆI CVJETOVI BRZO SE NAPRAVE SA FILOM PO ŽELJI

Unknown04:31 Nema komentara


Najbolje kod njih je što ih možete napraviti brzo, napuniti kremama i džemovima po želji, a izgledaju tako slatko. Ideju je na svom blogu The350degreeoven podelila kuvarica Mika.
Sastojci:
Za testo:
  • 1/2 šolje (od 250 ml) neslanog putera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 ½ kašičica šećera
  • 1 ½ šolja brašna
  • 1/4 šolje kisele pavlake
Za punjenje i preliv:

Limun krema (recept potražite u tekstu – Korpice od kokosa punjene limun kremom) 1 kašika šećera u prahu + mini kalupi za mafine i sekač za keksiće u obliku cveta Da biste napravili testo mikserom (ili u seckalici za hranu) pomešajte puter, so, šećer i brašno. Mešajte dok ne dobijete grudvice. Dodajte kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite. Testo oblikujte u kuglu i ostavite 5 minuta. Ako vam je u kuhinji toplo ostavite ga na bar 15-tak minuta u frižideru. Kuglu izvadite na pobrašnavljenu površinu, razvaljajte oklagijom u tanak krug. Isecajte cvetove (sekač treba da bude veći od mini kalupa). Testo ponovo oblikujte i razvaljajte, pa secite nove cvetove. Ponavljajte postupak dok ne potrošite testo. Dobićete oko 12 cvetova. (Ako želite više samo uduplajte meru za testo). Kalupe nauljite, pa stavljajte cvetove u svaki drugi kalup. Lagano ih utisnite i ispravite im “latice” – da se “rascvetaju”. Dno cvetova izbodite malo viljuškom, pa ih pecite u rerni zagrejanoj na 220C tek 5 do 7 minuta – dok lagano ne porumene. Izvadite iz šporeta, pa kada se malo ohlade i iz kalupa na tanjire. Punite kremom od limuna, otopljenom čokoladom, eurokremom, džemom, pudingom … Pospite šećerom u prahu i, po želji, ukrasite bobičavim voćem.

Izvor: lifepressmagazin.com

Share:
Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Dijeli na XPodijeli na usluzi Facebook
← Noviji post Stariji postovi → Početna stranica

0 komentari:

Objavi komentar

About

  • Popular
  • Tags
  • Blog Archives
Pokreće Blogger.
 
Copyright © Recepti za savrsena jela | Powered by Blogger
Design by FlexiThemes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Rapid Domain Search