
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 žlićica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 80 g maslaca
- 1 naranča (sok i korica)
- 90 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 100 g bijele čokolade
Upalite pećnicu na 180°C. Dobro operite naranču, obrišite pa naribajte koricu i iscjedite sok. Na laganoj vatri (ili na pari) zagrijavajte maslac, narančinu koricu, sok, šećer i van. šećer. Miješajte dok se sastojci skroz ne povežu, umiješajte jaje i nastavite miješat da se sve poveže, maknite s vatre i odmah u vruće dodajte naribanu ili sitno nasjeckanu bijelu čokoladu (možete je i otopit prije u mikrovalnoj pa je dodat) i miješajte dok se čokolada ne otopi. Smjesu ostavite da se hladi (nemora se skroz ohladit...neka bude mlaka). Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i soli i dodajte mu mlaku smjesu bijele čokolade i naranče. Zamijesite glatko tijesto, ako vam se tijesto čini rijetko (zavisi koliko je naranča imala soka)..dodavajte pomalo još brašna...dok ne dobijete lijepo tijesto koje se ne lijepi, oblikujte u manje kuglice i svaku kuglicu malo stisnite dlanovima da dobijete tanje pločice. Pecite na 180°C oko 10-12 min. da ostanu bijeli. Po želji ih pospite šećerom u prahu.
Posluživanje
Napomena:
Neznam koliko točno je soka imala ova moja naranča, al meni je trebalo malo više brašna od 300g da umijesim lijepo glatko tijesto, tako da vodite računa o tome da količina brašna ovisi koliko soka ima naranča.
0 komentari:
Objavi komentar