• Početna stranica
  • TwitterFacebookGoogle PlusInstagramRSS FeedEmail

Recepti za savrsena jela

  • Početna stranica

nedjelja, 18. prosinca 2016.

Home » » BEZ KUHANJA I PEČENJA,BEZ ŠLAGA I JAJA,FINO A LAKO ZA NAPRAVITI: BISINE KOCKE

BEZ KUHANJA I PEČENJA,BEZ ŠLAGA I JAJA,FINO A LAKO ZA NAPRAVITI: BISINE KOCKE

Unknown15:30 Nema komentara
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3jXpa5EuJdJuiNVdUxb0dHejWUknmo-R8GKpUdPjenb1K2-CGFg8ql6ko7OeSN4v9hnPHkpccYvsXZQGY40yz8D3EV7JkIxBN886QHvXF8-y3xmFRQASJuc5Um5EaL1hlLupCE-dXAQnS/s640/15590140_1288202787884410_2694630518942056290_n.jpg

Sastojci
Podloga:
  •      250 gr mljevenog keksa
  •      160gr omeksalog putra
Bijela Krema:
  •      395 gr kondenziranoga mlijeka
  •      7 gr zelatine u granulama/prahu
  •      170 ml kipuce vode
  •      2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)
Preliv - Crveni Sloj:
  •      2 vrecice Jelly / Preliv za torte ?
Priprema:

Samljeti kekse te im dodati omeksali maslac pa dobro sjediniti. Tom smjesom obloziti dno tepsije u kojoj cemo slagati kolac (28 x 22cm)... U posudu staviti kondenzirano mlijeko i dodati mu dvije male zlicice zelatine (otopljene u kipucoj vodi), dobro izmjesati i dodati sok od 2-3 limuna i opet dobro izmijesati (nista ne kuhati). Mlijecnu smjesu preliti preko keksa i staviti hladiti...
Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka...
Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne...
(DakleM, keksi, mlijeko pa preliv/jelly)
Nakon toga narezati kolac i zasladiti se:-)))
Slobodno stavite vise limunova soka u mlijeko i limunove korice, ako zelite (ja osobno volim limunkasto pa uvijek stavim vise) jer kondenzirano mlijeko je dosta slatko pa treba malo vise kiselkastog (naraFski ako volite).

Izvor:  www.coolinarika.com
Share:
Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Dijeli na XPodijeli na usluzi Facebook
← Noviji post Stariji postovi → Početna stranica

0 komentari:

Objavi komentar

About

  • Popular
  • Tags
  • Blog Archives
Pokreće Blogger.
 
Copyright © Recepti za savrsena jela | Powered by Blogger
Design by FlexiThemes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | Rapid Domain Search