
Kada ih vidite na slici odma ćete se baciti na posao i priredite sebi i svojoj porodici piletinu na ovaj način.
Mi vam donosimo recept i kako da napravite a potrebno vam je:
- Komad bijelog mesa
- 200 gr šunke
- 200 gr sira
- Sastojci za bešamel:
- 4 kašićice brašna i ulja
- Mlijeka 0,5 l
- Začini: peršunov list,so,muškantni oraščić i 2 velike kašike vrhnja (kiselog).
Bijelo meso (naravno bez kostiju) isjecite na tanke kriškte ( kao na slici). Redom idite i stavite sir,šunku i na kraju piletinu. Sve to lagano i pažljivo zarolajte i redajte u vatrostalnu posudu.
Priprema za bešamel:
Na ulju propržite 4 kašike brašna. Dodajite mlijeko postepeno tako da vam sos bude gust,zatim dodajte potrebne začine,a onda istresite 2 kašike vrhnja. Sve to dobro izmješajte. Bešamel jednostavno prelijte preko rolnica i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Kada izvadite sve to dobro ohladite i poslužite.Ukoliko volite pravo posluživanje napravite crvenu rižu. MMM ukusno zar ne ?
0 komentari:
Objavi komentar