
Sastojci:
Testo:
- 150ml mleka ili jogurta
- 150ml mlake vode
- 3 kašike ulja
- 1,5 kašičica soli
- 1 svež kvasac (40g)
- 1 kašika šećera 500g brašna + za posipanje
- Premazivanje:
- 1 jaje
- Susam, kim, crni susam itd.
- Povrće, šunka, kobasica, sir, masline itd. ili neki namaz ili salata
U mlaku vodu razmutiti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna i ostaviti 10-ak minuta da kvasac proradi.
U veliku činiju sipati brapno, dodati nadošao kvasac, ulje, mleko, so i zamesiti glatko testo. Ostaviti ga da
naraste (pola sata do sat). Kada testo naraste, izručiti ga na pobrašnjenu površinu i rastanjiti na debljinu od
1/2 cm. Iseći testo na 12 traka i svaku obmotati oko kalupa namazanog uljem. Poređati ih u pleh postavljen
papirom za pečenje, premazati jajetom, posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni
25-30 minuta. Tople kornete skinuti sa kalupa i ostaviti da se potpuno ohlade. Mogu se puniti
salatom po izboru ili da na list zelene salate naređate povrće, šunku, sir, jaja itd., uvijete salatu i
uvučete u kornet.
Namaz sa susamom:
- 1/2kg krem ili švapskog sira
- 100g susama
- 200g parizera ili šunke
- 1 kašika senfa
kockice. Dobro izmešati sir, šunku, susam i senf. Služiti kao namaz ili kao salatu.
0 komentari:
Objavi komentar