
Cordon Bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno, a što je najvažnije pečeno u pećnici u svojim sokovima, a ne na masnoći.
SASTOJCI:
- 4 pileća filea (oko 800 g)
- Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
- 3 žličice Vegete By Podravka
- 200 ml vode
- 2 žlice otopljenog maslaca (25 g)
- 2 češnja češnjaka
- ½ žličice Origano sušeni Podravka By Podravka
- 4 ploške kuhane šunke (100 g)
- 4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
- 1 žlica maslinova ulja
- 80 g Krušnih mrvica
- 2 žličice Slatka paprika mljevena Podravka By Podravka
- 2 žlice naribanog parmezana
- KORISTILI SMO
- Slatka paprika - mljevena crvena začinska
- Crni papar mljeveni
- Vegeta univerzalna
- Origano sušeni
- Slatka paprika - mljevena crvena začinska
- Crni papar mljeveni
Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 žličicom Vegete. U posudu stavite vodu, 2 žličice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta. Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama. Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.
Posluživanje
Poslužite toplo uz salatu.
Savjet
Zajedno s mesom možete peći i krumpire.
0 komentari:
Objavi komentar