
Sastojci:
Za pire:
- 70 dag krumpira
- 5 dag maslaca
- po potrebi mlijeka
- 2 žumanjka
- 25 dag šampinjona
- 2 velike rajčice
- 1 glavica luka
- ulje za prženje
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 0,5 dl bijelog vina
- 5 dag naribanog sira
1.
Oguliti krumpir i narezati na kockice te ga skuhati u slanoj vodi. Ocijediti, dodati maslac i mlijeko i napraviti čvrsti pire. Kada se pire malo ohladi dodati žumanjke i dobro promiješati.
2.
Na ulju pirjati luk pa dodati šampinjone. Kada se voda od šampinjona malo ispari dodati oguljene rajčice narezane na kockice, Vegetu, sol i papar te nastaviti pirjati. Pred kraj pirjanja zaliti vinom i dodati peršin.
3.
U limu za pečenje, premazanom uljem, oblikovati gnijezda od pirea...... napuniti ih pripremljenim nadjevom i posipati naribanim sirom . Peči u pećnici na temperaturi 180°C 15 do 20 minuta.
4.
.....napuniti ih pripremljenim nadjevom......
5.
....i posipati naribanim sirom. Zapeči u pećnici na temperaturi 180°C 15 do 20 minuta.
6.
Nakon vađenja iz pećnice, ostaviti pet minuta da se malo ohladi i da pire očvrsne radi lakšeg serviranja.
0 komentari:
Objavi komentar