
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 50 g pirinča
- 1 veća šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- ulje
- lovorov list
- biber
- so
- pešunov list
Juneće meso prokuvati pa iseckati na kockice. U šerpi sa vodom stavitit krompir isečen na kocke ili režnjeve da se kuva, dodati meso, pirinač, lovorov list i malo soli. U drugom sudu napraviti zapršku: na malo ulja izdinstati iseckan luk, beli luk, papriku isečenu na kockice, šargarepu iseckanu na kockice. Dodati dve kašike brašna a kad porumeni skloniti sa vatre pa dodati alevu papriku. Gotovu zapršku sipati u skoro skuvan krompir i meso, začiniti dodatkom za jelo i biberom po ukusu i ostaviti da se krčka na tihoj vatri. Pri kraju kuvanja dodati sitno iseckan peršun, promešati pa kada se ohladi servirati.
0 komentari:
Objavi komentar