
SASTOJCI
biskvit
- 3 jaja
- 1 solja secera (solja 230 ml)
- 2 dl ulja
- 2 dl mleka
- 9 velikih kasika brasna
- 2 vanilije
- 1 1/2 mala kasika p.za pecivo
- 2 male kasike vrhnja
- prstohvat soli
- 2-3 konzerve ananasa (3 ako volite vise voca,konzerva je 350g)
- 2 solje braon secera
- 1 velika kasika meda
- 2 pudinga od vanilije
- 6 solja mleka za puding ovdje u Americi,za ostale mljeka prema uputama na vrecici pudinga (solja 230 ml)
- 115 g maslaca
- 2-3 slaga + mlijeko za slag (ja koristim zamrznuti gotovi slag cool whip)
- caramel sirup za ukrasiti
Za biskvit dobro umutiti jaja sa secerom i vanil secerom, oko7-8 minuta. Onda u jaja dodati ulje, mlijeko i vrhnje i dobro pomijesati.Zatim dodati brasno, prasak za pecivo i sol i sve sjediniti.Peci na 175 stepeni oko 30-35 minuta.( ja ga pecem u najvecoj vatrostalnoj) Za fil u serpu staviti ananas ,secer i med i mijesati na srednjoj vatri dok ne prokuva.Onda kuvati jos desetak minuta i skloniti sa vatre. Kada je biskvit gotov izvaditi ga iz pecnice i izbosti sa viljuskom.Preko biskvita preliti vrucu ananas. Puding napraviti prema putama na kutiji i kada je gotov dodati maslac i izmijesati dok se ne otopi.Odmah presuti preko kolaca.Ostavit da se dobro ohladi pa premazati slagom i isprskati caramel sirupom za ukras.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar